Qick adderar taxi till sin app för elscootrar i Linköping

Qick Scooters som sedan 2019 etablerat sig med elsparkcyklar i åtta svenska städer, utvidgar nu sin plattform och gör det möjligt för användarna att beställa taxi i samma app. Målet är att användare ska kunna få fler transportalternativ i samma tjänst och att det ska underlätta för mindre taxibolag.

— Vi tror att det blir flera vinnare med den här lösningen. Dels skapar vi mervärde för våra befintliga användare genom att ge möjlighet till ytterligare ett färdsätt och dels erbjuder vi bättre arbetsvillkor och mer pengar i fickan för de mindre taxibolagen som väljer att ansluta sig till oss. Många av de förare vi vänder oss till har mindre bolag med 1-2 bilar. Vi tar de administrativa bitarna, så att förarna slipper ta hand om supporten och bokningar, säger Milad Mahmoudyan, vd och ägare på Qick Scooters.


Qick Scooters, som startade upp sin verksamhet år 2017, var från början ett taxibolag. När man senare valde att satsa på elsparkcyklar valde man att avveckla taxiverksamheten. Sedan de första gula elsparkcyklarna började rulla 2019 har Qick expanderat till ytterligare sju städer. Bolaget är ett av få i sin bransch som inte lever på riskkapital och har medvetet valt att inte bedriva verksamhet i de svenska storstäderna, då de inte vill bidra till en överetablering.


— Vårt fokus har varit att hitta städer där det antingen finns en eller ingen aktör sedan tidigare. Vi har prioriterat ansvarstagande och har velat visa för kommunerna att elsparkcyklar inte behöver vara en belastning som folk klagar på, utan att de istället kan bli ytterligare ett miljövänligt färdsätt. Linköping är en viktig stad för oss, säger Milad Mahmoudyan.


Att etablera taxiförmedling är nästa steg i Qicks tillväxtsresa. Efter etablering av taxi i Linköping, och samtidigt i Örebro, i ett pilotprojekt kommer taxiverksamheten tas vidare till fler städer. Målet är att Qick ska bli en plattform för fler färdmedel, för att användarna i högre grad ska kunna anpassa sin resa efter sina behov.


— Elsparkcyklar är en mycket bra mikromobilitetslösning. Vi ser därtill en möjlighet att kunna erbjuda våra användare flera transportmedel som fyller olika funktioner i våra användares vardag, säger Milad Mahmoudyan. 


Qick ställde ut den första elsparkcykeln hösten 2019 och har idag verksamhet i följande svenska städer: Linköping, Norrköping, Jönköping, Örebro, Västerås, Falun, Eskilstuna och Borlänge. Bolaget har idag 16 anställda.