Jättesatsning i Marviken

14 mars 2019 10:00

Signaturen ”Pappa G – miljövänlig skattebetalare” är kritisk till kommunens positiva inställning till planerna för Marviken. (Folkbladet 5/3)

Företaget Synthesis, med framgångsrika entreprenören Niclas Adler samt konsultföretaget Ramboll, planerar att investera cirka fyra miljarder i området som de nu har köpt av statliga Vattenfall.

Som framgått i media finns det idéer om bostäder, sommarhus, konsthall, camping, museum, restauranger och mycket annat. Allt detta finansierat med egna pengar. Kommunens bidrag utgörs av viss infrastruktur bland annat i form av tillfartsvägar och gatlysen och en allmän företagsvänlig attityd till deras tänkta jättesatsning.

Skulle de välja att gå vidare med sina planer resulterar det i många nya arbetstillfällen i vår kommun, såväl under byggprocessen som när området är färdigbyggt. Projektet utgör dessutom en möjlighet för fler att bo och arbeta på landsbygden. Självklart gläds vi som kommun över att privata företag vill göra miljardinvesteringar. Mitt intryck är att vår positiva inställning till projektet delas av flertalet Norrköpingsbor.

När det gäller kostnaden för att delta i den stora fastighetsmässan i Frankrike finns inte heller någon anledning till oro. Företaget står för sina kostnader i projektet och jag själv deltar inte i mässan. Från kommunen kommer däremot två tjänstemän att närvara, och de kommer så klart med stolthet att berätta om alla våra spännande projekt, även Marviken.

Det är roligt att du gillar ljusen på Värmekyrkan. Norrköping kommun hade 2001 inte pengar till denna idé och jag satt därför en hel natt med telefonkatalogens Gula sidor och skickade brev till stans företag. Tack vara dessa företag fick vi adventsljusen. Nu kan två andra företag ge oss något mycket större och viktigare. Det kommer jag att fortsätta att stödja på samma som jag alltid gör mitt yttersta för att hjälpa alla företag som vill satsa tid, pengar och sina idéer i vår kommun.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Reidar Svedahl (L) Kommunalråd