Hon får ny roll hos fastighetsjätten

Johanna Palmér, avgående VD för Östsvenska Handelskammaren, tar plats i styrelsen för Fastighets AB L E Lundberg.

5 juli 2019 14:30

I våras stod det klart att Johanna Palmér lämnar sitt uppdrag som VD för Östsvenska Handelskammaren. Redan då flaggade hon för att hon ville ta fler styrelseuppdrag. Hon berättar att hon fått några erbjudanden och nu står det alltså klart att hon kommer börja arbeta i styrelsen för Fastighets AB L E Lundberg.

– Det är verkligen ett företag med fötterna i den östgötska myllan. Med lång erfarenhet. Företaget blir ju 75 år i år. Det ska bli spännande, säger Johanna Palmér, som tillträder sin styrelsepost i augusti.

Vad tror du själv och vad tror du att bolaget tror att du kan bidra med?

– Jag kan bidra med mina erfarenheter och förståelsen av det regionala näringslivet. De bolag som har den bästa omvärldsanalysen och hänger med bäst i en värld som snurrar fort har bäst chanser att överleva. Jag är ingen expert på fastigheter, men har annan expertis. Bredden i en styrelse är viktig, säger hon.

Hur mycket måste du sätta dig in i företaget innan du börjar arbeta i styrelsen?

– Jag känner ju företaget sedan tidigare. Men visst måste jag hämta in kunskap. Samtidigt så har jag uppdraget för den kompetens jag har, säger Johanna Palmér.

I en skriftlig kommentar till utnämningen säger Fredrik Lundberg, styrelseordförande i Fastighets AB L E Lundberg, så här om Johanna Palmér:

– Johanna Palmér är en modern och visionär ledare, samt en respekterad röst i näringslivet och samhällsdebatten. Vi är mycket glada att Johanna kommer ta en plats i styrelsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Roland Klinga

Ämnen du kan följa