Storband ger vårkonsert i Vimmerby

Sevedebygdens Musikförening anordnar en vårkonsert av det svängigare slaget då Hardes Big Band spelar i Vimmerby på söndag.

2 april 2019 16:00

Hardes Big Band är precis som namnet antyder ett storband med 17 personer i bandet. Detta fördelat på fem saxofoner, fyra tromboner, fyra trumpeter samt komp och sång.

– Det är väldigt roligt att kunna erbjuda den här typen av musik. Det finns fortfarande en stor publik som uppskattar den och vi som spelar tycker att det är väldigt roligt. Bandet repeterar i regel en gång i veckan på torsdagar då alla samlas. Sedan har vi runt en spelning i månaden, säger Per Nordén som är en av de mer rutinerade musikerna i bandet och spelar trumpet.

Åldern på medlemmarna i bandet är spridd mellan 21 och hela 83 år och bildades redan 1951 av Arne Harde i Linköping.

De spelade en hel del i Vimmerby på 1950- och 1960-talet med sin dansvänliga musik.

– Förr var den här typen av band väldigt vanliga. Under 50-talet och två decennier framåt fanns det massor av band. Inte minst i Linköping där många duktiga militärmusiker ville spela lite mer dansant musik på fritiden. Skillnaden på den tiden var också att det fanns många ställen att spela på och de var ofta öppna alla dagar i veckan, säger Per Nordén.

Spelningen i Vimmerby på söndag kommer att ske i Kulturskolan teaterlokal och det blir en vårkonsert av det svängigare slaget med musik av bland andra American Songbook, Count Basie, Glenn Miller, Duke Ellington, Frank Sinatra och många fler.

– Har man aldrig hört ett riktigt storband förut så är det läge att ta chansen nu, menar Per Nordén.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa