Nu öppnar padelhallen i Vimmerby

För tio månader sedan sjösattes idén och på onsdagen öppnade Vimmerbys första padelhall. Först ut att boka tid och premiärspela var ett gäng Vimmerby Hockey-profiler.

18 april 2019 10:00

För tio månader sedan testade polarna Mathias Westerling och Niclas Samuelsson att spela padel för första gången. Sedan den dagen är de fast.

– När vi klev ut ur hallen i Västervik sa vi att det måste finnas i Vimmerby också, berättar Mathias Westerling.

– Sedan spelade vi några gånger till, började snacka lite löst om att starta något och kollade på lokaler. Nästan av en tillfällighet började vi prata med Michael Eklund och då visade det sig att han skulle bygga företagshotell på Ceos-området.

På den vägen är det. Och nu, tio månader senare, har Vimmerbys första padelhall öppnat sina dörrar.

Mathias Westerling, som under hela sitt vuxna liv har varit hårt engagerad i Vimmerby Innebandyklubbs verksamhet, upplever just nu lite av en déjà-vu.

– När jag var 14-15 år kom innebandyn till Vimmerby och var en popsport. Då drömde vi om en egen innebandyhall. Nu är det padel som gör sitt intåg, med den skillnaden att hallen blev av.

Vad är det som gör padel så populärt?

– Man är fyra stycken som spelar, så det är väldigt socialt, och alla kan spela. Det är en perfekt motionssport och bollarna man spelar blir ofta väldigt långa och ibland också dråpliga.

Först ut att hyra tid i den nya hallen var en trio Vimmerby Hockey-profiler. Målvakterna Jonathan Stålberg och Tomas Rydén spände musklerna mot Anton Carlsson och polaren Jimmy Nyberg.

– Riktigt kul att ha en padelbana i Vimmerby, även om den här konstellationen aldrig kommer funka – två målvakter i samma par alltså, skojade Tomas Rydén.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micael Rundberg

Ämnen du kan följa