Hon tar över krogen på Statt – har stora planer

Efter tre år på Statt tar hon nu klivet fram och blir restaurangchef.

2 september 2019 20:00

– Det känns kanon och mycket spännande att ta vid och fortsätta utvecklingen på Stadshotellet, säger Nina Eklund som tillträdde sin nya tjänst på söndagen den första september.

Hon har jobbat i restaurangbranschen i stort sett hela livet. Närmast har hon ansvarat för Statts frukost i tre år. Nu ser hon fram mot nya utmaningar och den allt hårdnade konkurrensen mellan krogarna i Vimmerby är ingenting hon skuggar för.

– Jag ser inte det som något problem, tvärtom är det bara bra att vi är fler krogar och alla restauranger är olika och drar olika folk, så för oss gäller det att hitta det som drar vårt folk hit, säger hon.

Nina Eklund har flera idéer om hur hon vill utveckla restaurangen. Det handlar bland annat om fler arrangemang av olika slag.

– Det blir fler event. Närmast ska vi ha en modevisning tillsammans med butikerna i Vimmerby och sen drar det snart ihop sig till julbordssäsongen. Då kommer vi att ha livemusik. På sikt blir det också en pianobar i anslutning till restaurangen, säger hon.

Nina Eklund summerar sommaren och beskriver den som mer än god också för Statt.

– Det har varit en riktig kanonsommar på alla sätt, och det känns naturligtvis jätteroligt, så nu är det bara att hålla den nivån på alla plan, säger hon.

Restaurangen på Stadshotellet har knappt tio personer fast anställda uppdelade i olika lag för att klara frukost, lunch och middag.

– Plus en del timanställda också, säger Nina Eklund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Karlsson

Ämnen du kan följa