Flera intressenter tittar på Eken

Det finns ett stort intresse för fastigheten Eken i Vimmerby. Men flera spekulanter hänger upp ett köp på om kommunen är intresserad av att hyra lokaler.

27 maj 2019 18:00

Så sammanfattar företagsmäklaren Dan Edlund på Länia i Kalmar läget för fastigheten i Vimmerby. Länia och Dan Edlund, med ett mångårigt förflutet som företagare och fastighetsägare i Vimmerby, har fått uppdraget att sälja Eken i Vimmerby åt konkursboet efter Agnig Xani AB.

– Vi har visat fastigheten för ett antal så det finns ett stort intresse. Men det är ett stort projekt för vem som helst som ger sig in i det, säger Dan Edlund.

Fastigheten har stått tom sedan kommunens äldreomsorg flyttade ut i januari 2015. I augusti 2016 köpte Stockholmsföretaget Agnig Xani AB fastigheten och planerade att renovera och starta verksamhet. Det drog ut på tiden och i februari i år försattes Agnig Xani AB i konkurs vid Stockholms tingsrätt.

Inventarier som köpts in för renoveringen såldes på konkursauktion i april.

När Agnig Xani köpte Eken betalade man 16 miljoner kronor. Nu har Dan Edlund gjort en ny värdering, som han dock inte vill avslöja.

– Vi kan säga så här, inköpssumman är en mindre del i en blivande affär. Det viktigaste är vad en köpare vill och kan göra med fastigheten. Vill man göra lägenheter måste det vara bra klass, vill man ha verksamhet måste det finnas underlag för det. Det måste passa in i omgivningen. Men det är ett kanonläge, hade den legat i Kalmar hade den varit såld för länge sen.

Kommunen ser inget behov att hyra ens i Eken.

– Nej, vi sålde för att lokalerna är olämpliga för våra behov, och det har inte ändrats, säger kommundirektören Carolina Leijonram.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Karlsson

Ämnen du kan följa