Västerviksnalle fick följa med på Thailandsresa

I september satte Ljungbergaskolans elever Mister Nalleman på tåget mot Linköping. Nu har de fått brev och foton – från Thailand.

1 mars 2019 19:30

Mister Nalleman hittades redan på tåget från Västervik mot Linköping i september. Därifrån fick han följa med en kvinna till Stockholm. Väl där hoppade han studsmatta med kvinnans barn och därefter reste han vidare utomlands.

Under hela hösten och vintern har eleverna inte hört ett ljud från Nalleman. De har till och med köpt en ny nalle, som sattes på en buss till Kalmar i november. Den nya nallen, som fick namnet Fox, har de inte fått ett endaste livstecken ifrån.

Nu har skolklassen äntligen fått reda på vad Nalleman gjorde i höstas. På flygplatsen i Wien, Österrike hittade österrikiskan Sina Koller nallen.

– Jag flög till Thailand med min bästa vän och vi tog med Nalleman på vår resa, skriver Sina Koller i ett e-postmeddelande som hon skickat till Västerviks kommun.

Sina Koller skickar med bilder på Nalleman och hon beklagar att hon inte skrivit till eleverna tidigare, resan till Thailand gjorde hon redan i höstas.

Nalleman har besökt vattenfall, träffat en kanin, varit på stranden, besökt ett tempel och varit uppe i bergen. På ön Koh phi phi träffade Sina Koller en tysk tjej som hette Anna. Anna lovade att ta med Nalleman till Indien och låta honom resa vidare från Mumbai. Där upphör alla spår.

Den första mars berättar läraren Ariane van der Lans för sina elever om brevet och de får se alla foton på Nalleman.

Barnen hade gett upp hoppet.

– Vi trodde att någon städerska slängt nallen, säger Moa Nilsson som blev förvånad när svaret väl kom.

Andraklassarna på Ljungbergaskolan läser en bok i skolan som heter Diamantjakten. Den handlar om en nalle som åker ut på resa. Det var därför de bestämde sig för att skicka i väg en egen nalle.

På lappen på Nallemans mage står det att eleverna vill att nallen kommer tillbaka i april. En del av eleverna tror att han kommer då, men inte alla.

Nu ska de skriva svar till Sina Koller och förhoppningsvis får de även svar från tyska Anna som tog med nallen till Indien.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karin Hertz

Ämnen du kan följa