Sportbilskortegen lockade många bilfantaster

Alla möjliga färger, modeller och årtionden. I lördagens sportbilskortege var alla bilar välkomna att delta.

17 augusti 2019 21:00

De envisa regndropparna samlas på den grålackerade huven. Men Torgny Gunnarzon ler stort i sin lilla grå Austin HealeySprite, eller frogeye som modellen också kallas. Varje år är det han, arrangören själv, som åker först i kortegen.

– Det är en tradition vi har. Jag kör först och Magnus Tofvesson, som också är med och arrangerar, avslutar hela kortegen i sin Lamborghini Diablo GT, berättar Magnus Tofvesson när vi träffar honom under lördagsförmiddagen. Kortegen ska då starta några timmar senare, klockan 17 närmare bestämt, uppe vid Biltema. Bilarna passerar sedan bland annat Hamngatan, Storgatan och Slottsholmsvägen, för att sedan komma fram till slutmålet vid Gränsö slott. Och det brukar vara många bilar som vill åka med.

– Det är säkert mer än 200, och alla som vill får ju åka med, säger Magnus Tofvesson.

Det är tionde året i rad som kortegen går genom Västervik, och trots att de tunga molnen hotar om regn så är det många som även i år vill delta. Och det är minst sagt en härlig blandning som rullar upp för Storgatan när det väl är dags. Äldre veteranbilar följs av morrande sportbilar. Flera av deltagarna från sportbilsracet som ägt rum tidigare under dagen passar också på att visa upp sig. Däribland en Porsche RSR 911 Clone och en Bugatti Veyron. Och så kommer han till sist, Magnus Tofvesson i sin Lamborghini. Och med det sätter han punkt för årets sportbilskortege, som trots regn och rusk lockade såväl bilar som åskådare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johanna Heed

Ämnen du kan följa