Så var sportbilsdagen

Glänsande veteranbilar, kraftfulla vrålåk och ombyggda tävlingsbilar. Det var en blandning av alla möjliga bilar som deltog i helgens sportbilsdagar.

18 augusti 2019 18:00

– Vi vill ju ha alla olika typer av bilar, både nya och äldre, och det har vi verkligen haft.

Det säger Magnus Tofvesson, en av huvudarrangörerna till Sportbilsdagen, som i helgen firade 10-årsjubileum. Sportbilsdagen drog ingång i lördags med sportbilsracet, och den kortege som senare samma dag rullade genom stan. Den som kammade hem årets förstapris i racet blev Joakim Fingal i sin Aston Martin V12 Vantage S, som klarade att köra de två heaten med minsta tidskillnad. Vinnartiden landade i år på 0.15 sekunder. Under söndagen samlades sedan alla bilar ute på Gränsö för uppvisning. Allt från en gammal ambulans till nya vrålåk med världsrekord fanns att beskåda. Precis som under lördagens race fanns det här priser att vinna. Här handlade det dock inte om körningen, utan om skönheten. Årets finaste bil i den nyare klassen gick till Bill Karlsson i sin orangea Mclaren 570S, och i den äldre klassen var det Karl-Arne Carlssons Porsche 356 Cab som vann för fjärde gången.

– Det är jättekul att vinna igen, det gör mig så glad. Den här bilen betyder mycket för mig, säger Karl-Arne Carlssons.

Trots helgens envisa moln som hotat med regn och rusk, så lockade både lördagens och söndagens sportbilsdag många såväl bilar, som besökare.

– Såklart har det varit lite tråkigt med vädret, men vi är ändå mycket mycket nöjda. Men mest stolta är vi nog över alla deltagare som bjudit på sig själva och visat upp sina fina bilar, säger Magnus Tofvesson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johanna Heed

Ämnen du kan följa