Larmet: Clowner skrämmer barn i Västervik

Människor utklädda till clowner skrämmer barn i Västervik. Vid tre tillfällen under onsdagen har polisen fått larm om liknande händelser.

12 oktober 2016 20:58

Klockan 17:33 kom det första samtalet till polisen. Inringaren förklarade då att en person, utklädd till clown, jagat och skrämt barn i närheten av Perukiosken i Västervik. Personen ska snart ha försvunnit från platsen.

En dryg timme, klockan 18:53, kom nästa larm. Den här gången från en inringare vid Bökensved. Larmet liknade det första, med undantag för att antalet clowner som skrämt barn på platsen där var dubbelt så många. Två.

Polisen tog samtalet på allvar och tog beslut om att hålla extra koll på gatorna i Västervik. Den känslan förstärktes en knapp timme senare, vid 19:43, då ytterligare ett samtal kom till polisen.

Två personer utklädda till clowner hade då skrämt barn på Perugatan i Västervik, vilket fick polisens pressinformatör Anna Göransson att markera i samtal med VT.

–Det kan vara brottsligt att göra så här, det skulle kunna falla under rubriceringen ofredande. Men framförallt är det obehagligt och självklart skrämmande för barnen, säger hon.

Hon förklarar att polisen tar saken på allvar, även om ingen anmälan har upprättats.

– Det är synd att människor gör så är, konstaterar Anna Göransson och tillägger att polisen kommer att hålla fortsatt koll på gatorna i Västervik efter larmen.

Att clowner skrämmer människor i Västervik är nytt, men liknande saker har skett på andra platser i världen den senaste tiden. Utländska medier har vid flera tillfällen den senaste tiden berättat om en otäck clowntrend. I bland annat USA och Storbritannien har människor utklädda till clowner följt efter, och skrämt, människor.

Detta har bland annat fått konsekvensen att McDonalds välkända maskot, som ser ut som en clown, kommer att hålla låg profil vid lokala evenemang i USA, skriver exempelvis The Washington Times.

LÄS MER: Linköpingspolisen stoppade clown i city.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa