Hon har flyttat till större lokaler

Anette Landström Pettersson tar sin Ateljé Smalgränd och flyttar längre upp på Storgatan, till lokalen där Razz tidigare höll till.

13 mars 2019 10:00

– Det känns fantastiskt bra, säger Anette.

I gatuplanet har hon butiken med tyger, kuddar, lampskärmar, krukor, porslin och allt annat hon säljer och en trappa upp blir det verkstad där hon har plats för verksamheten hon också har, att sy och klä om möbler.

– Här kan jag ha riktiga klippbord, vilket jag aldrig har haft tidigare, säger hon.

Det var just utrymmet som gjorde att hon bestämde sig för att flytta och lämna lokalen som hon och Oxid delat.

– Vi startade ju tillsammans där nere och det var roligt, men när man jobbar med så stora grejer som jag blir det trångt.

När hon hörde att Razz skulle läggas ned hörde hon sig för om lokalen, och bestämde sig för att ta över den. Det underlättade förstås att det är samma hyresvärd som tidigare.

– Här kan jag profilera mattor och tyger på ett annat sätt, och bygga miljöer i skyltfönstren. Det är något som jag jobbar mycket med, hela miljöer och det är roligt att kunna visa.

Eftersom Anette har flera ben att stå på blir hon aldrig sysslolös. Förutom tapetsering av möbler, syr hon på beställning, både med tyger från butiken och sådana som kunden kommer med. Men hon gör inte längre några bal- eller brudklänningar.

– Jag syr lite kläder som jag säljer i butiken. På somrarna brukar jag göra lite små klänningar. Då blir de inte så dyra och då säljer de.

– Och så säljer jag sybehör. Jag har ett grundutbud med nålar, symaskinsnålar, dragkedjor, tråd och annat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Persdotter

Ämnen du kan följa