Vässad support till ortsborna

Medborgarservice är igång. Först in i lokalerna är kommunväxeln och samhällsvägledarna.

17 januari 2019 20:26

– I och med samlokaliseringen med Arbetsförmedlingen i Sjöhuset kan man säga att servicen och samarbetet har startat om än i liten skala. Växelpersonalen tar med sig sina arbetsuppgifter, tar hand om felanmälan och hanterar andra typer av ärenden. Syftet med funktionen är att vi ska sköta serviceärenden, enklare tjänster och svara på mejl där man kan ge snabba svar, förklarar Monika Hallberg, kommunchef.

Undan för undan – i takt med att samhällsvägledarna kommer in i arbetet – är det tänkt att fler uppdrag läggs på serviceenheten.

– Det här är helt i linje med det politiska förslaget som lagts fram och som politiken fattat beslut om. Idag har vi dock inte förutsättningarna för att ta emot personliga besök i de tillfälliga lokalerna. Tills vidare hänvisar vi alla besökare till kommunhuset Strömsvik, utvecklar hon.

Caroline Starkås är arbetsledare för Medborgarservice. Hon gissar att kommunen lagom till sommaren har löst lokalfrågan fullt ut.

– I förlängningen tror vi att servicen blir både bättre, utökad och mer tillgänglig. Räkna med att vi kanske har en inkörningsperiod på ett år innan rutinerna sitter och alla berörda vet hur man kan nyttja vår kapacitet på bästa sätt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard W Larsson

Ämnen du kan följa