Tv-kända paret bjuder på show

Det som började med "Bonde söker fru" får en uppföljning när "Bondesagan" på fredag och lördag spelas på Folkets hus.

10 maj 2019 16:00

Dejtingprogrammet "Bonde söker fru" lockade varje vecka drygt 1,2 miljoner tv-tittare. Nu berättar Susanna Karlsson och sambon Hannes Haraldsson om sina erfarenheter i tre laddade shownummer i helgen.

Under den drygt timslånga enaktaren får publiken följa historien från Susannas första medverkan i tv-programmet till Hannes brev och slutvalet. Som grädde på moset får åhörarna dessutom veta mer om livet på gården och vad som hände när kamerateamet inte var med...

– Folk vill se mer av oss och då är en musikföreställning rätt format för att berätta vad som hände sedan, säger Susanna och sneglar på Hannes på scenkanten.

– Det blir fokus på oss, vad vi tänkte och kände. Jag och Hannes refererar till det som publiken sett på tv, förklarar våra tankar men också om det som inte visades.

Känns det aldrig utlämnande?

–Nej, då hade vi nog inte gjort en föreställning. Vi spelade oss själva i tv och det gör vi även i "Bondessagan". Vi är jordnära, det känns bra, berättar Susanna.

Sketcherna varvas med svensk musik från bland andra Ted Gärdestad och Molly Sandén – låtar som är betydelsefulla för både Susanna och Hannes, men med omskrivna texter. Förutom humor, känslor och drömmar får åhörarna veta mer om parets vardag och Hannes flytt till Stjärneberg utanför Valdemarsvik.

– Vi är laddade! Det här kommer att bli så roligt. Eventuellt kör vi "Bondesagan" på nytt vid Brådtom Slusscafé i slutet av juli, säger Susanna.

"Bondesagan" produceras av Clara Turdén och Marcus Fyrberg – två kända ansikten från nyårsrevyn i Valdemarsvik. Clara spelar piano under showen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard W Larsson

Ämnen du kan följa