Spännande besök väntar i höstmörkret

Traditionsenligt bjuder Gryts Föreläsningsförening på fyra föreläsningar på tisdagkvällar.

18 september 2018 22:00

Först ut i Gryts Bygdegård är Ann-Charlotte Laudon-Tegerhult (25/9) med ”Provinsialläkarberättelser från 1800-talets Gryt”. Vilka sjukdomar var aktuella vid den tiden? Vilka behandlingar stod till buds? Hur skildrades det sociala livet och det allmänna måendet? Publiken får lyssna till ett axplock av berättelser.

Solveig Ternström, känd från både Dramaten och tv kommer på besök den 9 oktober. Vem minns inte hennes underbara karaktär Elisabeth i den svenska tv-serien "Svenska hjärtan"? Under många år har Solveig kuskat runt som gårdfarihandlare i kultur. Nu ger hon föreställningen "Solveigs Salong".

Den 23 oktober blir det "Gryt i tv". Journalisten Magnus Höjer visar filmer om Gryt från 1960-talet och framåt som han hittat i SVT:s arkiv.

Höstens program avslutas den 6 november med föreläsningen "Söderköping-Båtbyggarstaden". Lars Sylvan berättar och visar bilder från 1930-talets Söderköping. Då var cirka 100 båtbyggare verksamma i staden. De var kända för sin skicklighet och träbåtarna levererades över hela landet.

Fotnot: Gryts Föreläsningsförening startade 1922 och har varit aktiv i snart 100 år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard W Larsson