– Stället är fantastiskt fint, men vi känner att vi efter några år blir begränsade när vi även driver camping vid Yxningen. Det måste förstärkas och satsas 100 procent på en restaurang och så kommer det nu att bli, säger Rembrandt Leliveld och framhåller den fina utsikten.

Annelie Noort förklarar att satsningen på att släppa fram en underleverantör undan för undan har vuxit fram när campingplatserna vuxit.

– Vi har för mycket att göra, för många bollar i luften och tiden räcker inte till allt. Restaurangen har potential och det ska utnyttjas.

Artikelbild

| Annelie Noort , Rembrandt Leliveld och Nina Karlsson lägger upp riktlinjerna inför årets turistsäsong.

Nina Karlsson, Ringarum, är entreprenören med många idéer som redan under våren påbörjar projektet för att göra krogen ett namn. Hon flyttade till Sverige från Finland för elva år sedan, var tidigare projektledaren inom IT och marknadsföring, men skolade om sig till kock.

– En restaurang ska alltid vara vinstgivande. På Grännäs finns det en hel del att göra för att höja kapaciteten och tydliggöra konceptet.

Affärsplanen ligger klar och maten ska passa både turister och lokalbefolkning.

­–Jag har under många år haft stora ambitioner, vill driva min "grej", men är också öppen för samarbete. Idag jobbar jag inom vuxenutbildningen i Norrköping och utbildar blivande kockar!

Artikelbild

| Annelie Noort , Rembrandt Leliveld och samarbetspartnern Nina Karlsson längtar till våren när Grännäs öppnar.

Hon brinner för utökade öppettider, en meny baserad utifrån miljö- och hållbarhetstänk och en stark grund i närproducerade råvaror.

– Mathanteringen i köket betyder mycket. Precis som maträtter efter säsong. Andra viktiga delar; klimatpåverkan och återvinning.