"Här finns det lite att göra"

Onsdagens vandring i centrum på temat trygghet lockade ett tiotal engagerade.

22 november 2018 16:06

– Kommunen samlar nu ihop allt material och gör en lista där arbetet kring vissa objekt börjar redan nästa vecka, andra tar längre tid, kommenterar Fredrik Törnborg, fritidssamordnare och initiativtagare, som fick hjälp under kvällen av representanter från Gatukontoret, Arbetsmarknadsenheten (AME) och Fabriken samt kommunalrådet Ted Starkås (S) och Valdemarsviks båda områdespoliser.

Rosariumet och området framför Sjöhuset anses av många som mörkt och otryggt. Dålig belysning är det också vid Kvarnen och under bron mot Sörby. Flera deltagare påpekade den tveksamma trafiksäkerheten intill busshållsplatsen vid ishallen där skolbarn bussas till Sörby.

Fredrik Törnborg:

– Jag tycker att vi hade trevliga och bra diskussioner både var det är bekymmer och tidigare har varit problem. Det blir mycket som kretsar runt centrum. För övrigt noterades flera platser i tätorten där träd vuxit ut över gångbanan vilket skymmer sikten och dämpar belysningen.

Niklas Andersson, teknisk chef, Fogelvik Fastigheter:

– Ett bra initiativ från engagerade människor. Här finns det lite att göra. Vissa gångstråk sticker ut mer än andra så här års.

Mätningarna som gjorts visar att den generella otryggheten ökar. Samtidigt får kommunen beröm för trygghetsskapande åtgärder med belysningen. Skadegörelsen ökar inte över tid i Valdemarsvik, men går i vågor beroende på vilka tonåringar som är ute på kvällar och nätter.

Fotnot: Liknande trygghetsvandringar planeras i Gryt, Gusum och Ringarum med start i början på nästa år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard W Larsson

Ämnen du kan följa