Chefen: ”Vi lämnar inte kommunen”

Arbetsförmedlingen digitaliserar när pengarna inte räcker för att hålla alla kontor öppna.

7 maj 2019 19:00

– Vi lämnar inte kommunen utan fortsätter arbeta med dem som har behov av fördjupat stöd, men inriktningen – både hos oss och samhället – går ut på att nyttja digitala lösningar så långt det går, säger Inger Schroeder, chef för Arbetsförmedlingen i Norrköping, Finspång och Valdemarsvik.

– De digitala kanalerna utvecklas och individen kan själv bestämma när och vilket stöd den behöver för att lösa sin arbetslöshet. Ett exempel är att igen behöver gå till banken idag för att ta ut pengar oavsett om man bor i en liten eller stor ort, säger hon.

Som vi berättade på tisdagen har fackliga TCO riktat kritik mot Arbetsförmedlingen sedan beslutet att lägga ner kontoren i småkommuner slår hårt mot långtidsarbetslösa. Valdemarsvik är en ort som drabbas.

Inger Schroeder:

– Arbetssökande kan på egen hand via mobiltelefonen nå vår hemsida och koppla upp sig när det passar för att delta i seminarium eller få information om hur ett CV ska skrivas.

Hon förstår oron, men menar att Arbetsförmedlingen måste förändra arbetssätt när anslaget försämras.

– Samarbetet med kommunen är väl utvecklat och vi har förståelse för varandras uppdrag. AF ska finnas med på medborgarkontoret och träffa de Valdemarsviksbor som har behov.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard W Larsson

Ämnen du kan följa