Vadstena ska locka kanalbesökare

Vadstena Turism och Näringsliv AB har tecknat ett flerårigt samarbetsavtal med Samverkan Destination Göta kanal för marknadsföring och utveckling.

19 april 2019 12:00

Samverkan Destination Göta kanal är ett samarbete mellan de sju kanalkommunerna Mariestad, Töreboda, Karlsborg, Motala, Linköping, Norrköping och Söderköping, Västra Götalandsregionen, Region Östergötland, Göta Kanalbolag samt ett 50-tal besöksnäringsföretag.

Vadstena kommun räknas inte till kanalkommunerna, men har ändå tecknat avtal.

– Vi har ju en hamn i Vadstena som är fin och omtyckt och det är många av de båtar som går på kanalen som går in där, både stora passagerarbåtar och fritidsbåtar. Då känner vi att det, både för deras och vår egen skull, kan underlätta om det finns information om hamnen i Vadstena i den information som Kanalbolaget tillhandahåller till sina besökare, säger Jessica Hallros, vd för Vadstena Turism och Näringsliv AB.

Kanalbolaget har informationsspridning bland annat via hemsida och app.

– Finns inte Vadstena med där kanske man inte vet att det är ett alternativ om man kommer med båt. Det är viktigt att man vet vilken service som finns och att Vadstena är ett alternativ, säger hon.

Dessutom vill kommunen lyfta fram ställplatsen för husbilar som finns i anslutning till slottet.

– Det är alltfler som väljer att uppleva Göta kanal bakom ratten, säger hon.

Både gästhamnen och ställplatsen för husbilar arrenderas och drivs av Visit Vadstena AB.

Samverkansavtalet reglerar hur kommunerna syns i Kanalbolagets informationskanaler och hur man samverkar för att utveckla destinationen Göta kanal.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Katarina Hydén

Ämnen du kan följa