Försäljningen av hamnområdet beräknas klar om några veckor

Stort intresse för hamnområdet i Borghamn. Sveaskog jobbar nu vidare med en intressent och beräknar att fastighetsaffären är klar om några veckor.

18 oktober 2017 10:00

I slutet av sommaren lade Sveaskog ut hamnområdet till försäljning. Flera byggnader, sju hektar tomt och ungefär en halv hektar vattenområde skulle säljas till utgångspriset fem miljoner kronor.

Flera hundra personer kom på visningen som mäklarföretaget höll i, uppger Sveaskogs fastighetsstrateg Björn Larsson. Därefter inkom bud och beskrivningar av den verksamhet budgivarna tänkt bedriva på fastigheten.

– Det fanns gott om intressenter och de lämnade ett antal bud och så kan jag väl säga så mycket som att det finns en budgivare som vi jobbar vidare med nu, säger Björn Larsson.

Vem intressenten är kan han inte avslöja eftersom alla formaliteter kring köpet inte är klara ännu.

Det kan ta en stund än innan affären är klar.

– Det som bromsar oss mest är lantmäteri och fastighetsbildningen som inte blivit klar. Vi har några veckor till innan vi ett köpekontrakt klart, säger han

Fastighetsförsäljningen är lite mer komplicerad än en vanlig försäljning och verksamhet som ska drivas på fastigheten och frågor rörande övertagandet gör att det tar lite tid.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa