Vi har tidigare berättat om att studenterna deltagit i CFA institute research challenge, där cirka 1 100 lag från hela världen tävlar. Linköpingslaget bestod av fem blivande civilekonomer inom nationalekonomi och företagsekonomi.

LiU-studenterna åkte ut i en semifinal som hölls i Zürich, mot ett lag från Norge.

– Vi är nöjda med vår prestation, trots att det inte räckte hela vägen fram. Vi blev även väldigt imponerade över de lag som vann – framförallt lagen ifrån Norge och Ryssland. Det var tungt när resultatet kom, men nu i efterhand känns det bra. Vi gjorde ett fantastiskt arbete och gjorde det tillsammans på ett väldigt bra sätt, säger Erik Almgren, en av studenterna.

Artikelbild

| Mark H. Shay, industrimentor åt studenterna i den internationella tävligen. Han är också styrelseordförande i Linköpingsbolaget Impact coatings..

Vad händer för er nu?

– Nu är det fokus för oss alla på att färdigställa uppsatsen, innan samtliga lämnar Linköping för Stockholm och jobb, säger Almgren.

Lagets i industrimentor, Mark Shay, är imponerad av studenterna från Linköpings universitet:

– Synd! Men det är en tuff tävling och inte alltid förutsägbar. LiU har alltid bra lag i tävlingen, säger deras mentor Mark Shay som också har varit med och dömt i andra deltävlingar.

Sverige har deltagit i tävlingen sedan 2009 och flera gånger har lag från Linköping tagit sig vidare från deltävlingarna i Sverige.