Stockholmsbörsen svagt uppåt

Efter förra veckans starka avslutning var det en mera stillsam utveckling på Stockholmsbörsen på måndagen. Börsen inledde på minus men det breda OMXS-indexet stärktes under dagen och gick upp 0,1 procent.

14 oktober 2019 09:15

Frågetecken kring vad som ska ske i brexitfrågan gjorde att marknaden reagerade negativt med nedåtgående kurser över hela Europa.

Dessutom har det enligt källor till Bloomberg framkommit att Kina vill ha flera handelssamtal med USA innan man skriver under den preliminära handelsuppgörelse som parterna diskuterade i förra veckan.

Konjunkturkänsliga ståltillverkaren SSAB tog mest stryk med en nedgång på 2,6 procent samtidigt som mätteknikbolaget Hexagon med en stor exponering mot Kinamarknaden föll 0,9 procent.

Banksektorn gick svagt på Europabörserna och utvecklingen var densamma i Stockholm. Alla de fyra storbankerna stängde på minus, sämst gick Handelsbanken som tappade 1,0 procent.

Ett av Volvos dotterbolag i USA meddelade att en strejk utbrutit vid sex produktionsanläggningar. Aktien föll först men hade vid stängning hämtat sig och stigit till plus 0,2 procent.

Klädkedjan Hennes & Mauritz var dagens stora vinnare, kursen steg 2,0 procent.

De ledande Europabörserna backade. DAX-index gick ned 0,2 procent, CAC40-index i Paris sjönk 0,4 procent och FTSE100-index i London tappade 0,5 procent.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT