Hon satsar – på helt nytt koncept

Trots tomma lokaler och flera rörelser som är till salu finns det de som vågar satsa i Söderköpings centrum. Lina Kemles verksamheter korsbefruktar sig och nu går affärerna så bra att butiken Trolltyg utökas i en del av grannlokalen.

9 september 2018 11:00

LÄS ÄVEN: Anrika affären stänger – för gott.

Sen 3,5 år tillbaka driver Lina Kemle butiken Trolltyg tillsammans med sin mamma, och lika länge har hon haft Hund och kattshopen på Skönbergagatan. För två år sen började hon också med fransförlängning i en del av Trolltygs lokaler.

– Det har gått bra, det hårda är att jobba upp sig. Men nu har vi en bra kundkrets, med folk även från Norrköping, säger hon.

Att Trolltyg nu behöver mer yta beror på att de alldeles nyligen börjat sälja barnkläder.

– Efter att Evaboden slog igen har det inte funnits någon barnklädesbutik i centrum och flera har efterfrågat det. Så vi har fått bra ruljans på det.

Nu är en dörr uppslagen in till grannlokalen där det tidigare låg en frisör- och skönhetssalong, och en ny vägg ska sättas upp. Nu är Linas förhoppning att någon ska vilja etablera sig i resten av lokalen.

– Det vore roligt för då kunde man samarbeta. Till exempel kring öppettider, det kan vara svårt att fylla alla timmar själv, säger hon.

LÄS ÄVEN: Flera butiker i centrum är till salu.

Förutom barnklädesförsäljningen är hon i startfasen för ett helt nytt koncept inom skönhetsbehandling. Plasma pen heter metoden som bara funnits två år på marknaden.

– Det är en hudåtstramning utan kniv, och beskrivs som en "mirakelpenna" eftersom den kan göra allt, säger Lina.

För att kunna utföra behandlingen bygger hon nu om sitt behandlingsrum bakom butiken och planerar att starta i slutet av september.

– Jag har redan kunder som står på kö.

LÄS ÄVEN: Förbudet skrämer bort kunderna.

Som vi tidigare har berättat känner handlarna i centrum av den hårda konkurrensen från näthandel och stora gallerior. Men Lina har genom hårt arbete och marknadsföring, främst på Facebook, lyckats skapa en trogen kundkrets.

– Det är klart näthandeln tar mycket, men det vi kan erbjuda är bra service, kunderna får det lilla extra.

Dessutom kan Linas tre verksamheter, trots att de är rätt olika, korsbefrukta varandra.

– Det är ganska ofta som någon på Hund- och kattshopen säger: Och så vill jag göra fransarna också! Det ger mig stor variation och jag tröttnar aldrig på det jag gör.

Har du något tips till den som funderar på att starta en affärsverksamhet i centrum?

– Man måste våga satsa för att vinna, men det kräver mycket tid, engagemang och vilja.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Louise Åsenheim

Ämnen du kan följa