Planerna för båttrafiken växer

Björn Hammarskjölds planer för en båtlinje mellan centrala Norrköping och Kolmården går på högvarv. "Det ser bra ut", säger entreprenören.

28 mars 2019 06:00

Han har inte legat på latsidan direkt. Sedan vi skrev om Björn Hammarskjöld och hans planer för att starta en båtlinje mellan Norrköping och Kolmården med stopp på Esterön, har det hänt en hel del.

– Jag har bland annat bildat Björns Båttransporter AB och Bråvikslinjen finns nu som hemsida och på Facebook, säger Björn Hammarskjöld.

Han har även varit och tittat på lämpliga båtar för äventyret. Inledningsvis var det båtar med plats för ett tiotal passagerare. Men nu har båtarna blivit betydligt större.

– Vi var i Stockholm och tittade på två olika fartyg, ett för 30 personer och ett för 50 personer. Senare i veckan ska vi titta på ett som kan ta 100 personer, säger Björn.

Att döma av läsarnas reaktioner på sociala medier efter den förra artikeln så verkar det finnas ett stort intresse bland Norrköpingsborna som kan matcha Björns båtplaner.

– Ja, jag tycker det ser bra ut, säger han.

Hammarskjöld har den senaste tiden haft möten med Norrköpings kommun.

– Jag har träffat representanter från näringslivskontoret. Vi har pratat om praktiska saker som bryggor vid Strömmen och bajamajor på Esterön.

Entreprenören har också pratat med hotell och restauranger i Norrköpingsområdet.

– De har varit positiva till att sälja biljetter till båtlinjen.

På agendan står nu möten med Kolmården djurparks vd Christine Karmfalk samt Östgötatrafikens trafikchef Jonas Bruce.

– Mitt mål står kvar, lördagen den 1 juni avgår den första båten på Bråvikslinjen, säger Björn Hammarskjöld bestämt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Jensen

Ämnen du kan följa