Beskedet: Ingen schnitzel i sommar

Sommarens wienerschnitzel kan vara i fara, för nu lägger familjen Rindemar ner verksamheten i Värdshuset Vätterhästen.

5 april 2018 18:00

Det anrika värdshuset i Hästholmen har varit till salu sedan 2013, men trots att man haft flera intressenter så har det inte blivit någon affär. För två år sedan sa Britt-Marie Randemar, som driver värdshuset i hop med dottern Annika, att man kommer att fortsätta verksamheten om man inte lyckas sälja. Men inför den här säsongen blir det alltså inget.

– Det har blivit en ohållbar situation för oss, säger Annika Rindemar som sedan flera år bor i Jokkmokk där hon driver en elbutik.

Varje sommar har hon åkt ner till Hästholmen för att hjälpa till med verksamheten. Även resten av familjen har engagerat sig i driften, men huvudansvaret har ändå legat på mamma Britt-Marie som bor i samhället.

– Vi tycker inte att det är rimligt att mamma ska jobba 13 timmar om dagen, utan att hon ska få njuta lite som pensionär, säger Annika.

Hon tycker att det är jättetråkigt att behöva stänga, men menar att det hade varit en annan sak om hon bott kvar i Hästholmen. Hon anser att värdshuset har stor potential, inte minst nu när det ska byggas bostäder i hamnen.

Familjen Randemar tog över år 2 000 från förre krögaren Fredrik Hallin som drev det sedan 1990, men värdshuset har djupare anor. Det lär vara byggt 1850 och har fungerat som järnvägshotell. Fortfarande har man tre uthyrningsrum i värdshuset, men huvudattraktionen har på senare år varit schnitzlarna som lockat återkommande gäster – även långväga.

– Antalet matgäster har hela tiden ökat, men omsättningen har ändå minskat, säger Annika Rindemar och menar att det framför allt beror på att man minskat ner öppettiderna.

Tidigare har det varit helgöppet en stor del av året men de sista åren har man bara haft kapacitet att hålla öppet mellan 1 maj och sista augusti.

Inom de närmsta veckorna kommer företaget att läggas ut till försäljning via mäklare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sune Johansson

Ämnen du kan följa