– Vi har fått så fin respons från våra kunder. Tänker man efter så är det ju självklart att man skulle vilja ha bröd med morgontidningen! säger Josephine Dias Schultzberg på Ronaldos bageri.

Det är också något NTM-koncernen med Östgötamedia – som äger bland annat Corren, MVT och Norrköpings tidningar – haft i åtanke ganska länge.

– Det här gör mig väldigt glad, säger Östgötamedias publisher Anna Lindberg. Frukost och tidningsläsning hör starkt ihop. Därför är det extra roligt att kunna leverera både nyttiga nyheter och nyttig frukost till östgötarna.

Nu finns en webbshop, och förra veckan genomfördes en testomgång där 200 Linköpingsbor beställde bröd med tidningsbuden på torsdagen för leverans på lördagen. Brödet förpackas stöt- och vädersäkert och hängs på brevlådor eller dörrhandtag.

– Det gick över förväntan. Vi har fått fin respons från konsumenterna och särskilt från dem som bor på landet: "Äntligen en idé som även vi kan ta del av" är en vanlig reaktion, säger Anna Philipson Bergman, projektledare på Östgötamedia.

E-handelns starka utveckling förändrar tidningsbudens roll. Svensk hemleverans delar exempelvis ut post under nätterna och verksamheten utvecklas.

– Vi tittar hela tiden på nya områden. Med tidningsutbärningen når vi ut till många fler än bara prenumeranter. Vi kan förstås leverera andra saker också, vilket både är effektivt och ger miljövinster. Planen är att utveckla vår hemleverans även dagtid, säger Mattias Ternstedt, chef för Svensk hemleverans region Östergötland.

Och för Ronaldo Dias känns det som ett kärt gammalt minne.

– Jag är uppvuxen med familjens bageri i Goa i Indien. Och som 14-åring körde jag hem bröd till folk på cykel. Det känns som att det cirkeln är sluten, skrattar han.