"Utvecklar oss efter vad användarna vill ha"

"Vi utvecklar oss efter vad användarna vill ha", säger Norrköpingsföretaget MyGizmos vd och medgrundare Therése Thard.

28 juni 2019 06:00

Philip Nicander och Therése Thard såg ett problem som behöver lösas. På väg upp till Sälen började de skissa på en lösning. Det här var runt 2016. Nu, lite drygt tre år senare, har deras bolag sex personer som jobbar aktivt i bolaget och runt 300 användare i små och medelstora hantverksföretag.

– Jag kommer ifrån hantverksbranschen och vet att pappersarbetet i småföretag kan ta väldigt mycket tid. Tid som påverkar familj och omgivning. Det handlar om att spara tid. Vi ville skapa ett sätt att få ordning på administrationen. Det var det som blev MyGizmo, säger Philip Nicander, medgrundare och produktansvarig på företaget.

– Alla småföretagare känner igen sig i det där att administration tar så mycket tid. Tid som är på kvällar när man vill vara med familjen, säger MyGizmos vd och medgrundare Therése Thard.

2017 kom första versionen av företagets applikation ut. Då handlade det om tidsrapportering. I dag innehåller systemet betydligt fler funktioner. Det är allt ifrån materialhantering till fakturaunderlag som rapporteras direkt in i systemet. Det gör att varje företagare som är ansluten kan se omfattningen på varje enskilt projekt.

– För många har verkligheten varit pärmar med olika uppgifter som gjort det svårt att få överblick. Det har drabbat företaget och kan bli problematiskt för företagets kund. Med vår tjänst får du en överblick. En del företag har kanske 30 projekt på gång samtidigt, säger Philip Nicander.

Therése Thard och Philip Nicander har uppmärksammas tidigare på Unga entreprenörsgalan i Norrköping och fick pris som "årets nykomling". Det här var 2018. Båda är övertygade om att deras företag kommer att fortsätta växa. Omsättningssiffrorna är fortfarande små i traditionell mening. Men företaget har mångdubblat sina användare och räknar att göra det fortsatt.

– I dag har vi 300 användare. Men innan 2019 är slut siktar vi på 1 000 användare. Våra användare gillar produkten och är samtidigt med och gör den bättre. Det gör att jag tror på en mycket god utveckling, säger Therése Thard.

Båda ser också Norrköping och Östergötland som den givna basen för företaget.

– Våra användare finns främst i Östergötland och på västkusten. Att det blivit västkusten beror på att jag kommer därifrån och Östergötland på grund av att vi bor här. Det ger oss en fördel. Vi kan ofta träffa våra användare. Det är viktigt. Sen vill vi förstås växa över hela landet på sikt. Men det är här vi finns fysiskt, säger Philip Nicander.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Roland Klinga