Tre misstänks – för försök till mord

Tre män är fortfarande misstänkta för mordförsök efter måndagskvällens händelse i centrala Norrköping.

8 januari 2019 11:10

Det var vid 21-tiden som polis kallades till området kring S:t Persgatan/Skiljegatan där en man hittats skadad utomhus. Mannen fördes till sjukhus för vård och polisen grep och anhöll tre män som man misstänker kan ha med händelsen att göra.

LÄS MER:Allvarligt skadad man har flyttats till US.

Vi fick kontakt med chefsåklagare Torsten Angervåg strax innan klockan nio på tisdagsmorgonen.

Vilken åklagare är det som leder arbetet?

– Det är inte klart ännu, formellt sett är det jag som håller i det just nu.

– Jag håller på att sätta mig in i ärendet. Jag gör det genom information från polisen om hur de bedömer situationen och det i sin tur avgör hur jag ska friplanera åklagare.

Rubriceringen för måndagskvällens dramatiska händelse är försök till mord. Tre män anhölls under gårdagen, samtliga är misstänkta för just försök till mord.

– Så ser läget ut just nu. Det vi praktiskt gör nu, förutom att få en lägesbild och får klarhet i vad som hänt, så är det det formella att vi ska begära offentlig försvarare för de tre misstänkta, säger chefsåklagare Torsten Angervåg.

De tre misstänkta har endast förhörts kort. Längre förhör kommer att hållas under tisdagen när de tilldelats sina offentliga försvarare.

– Efter de förhören kanske det har klarnat lite vad som egentligen hänt på platsen.

Vad gäller offrets skador så är uppgifterna knapphändiga. Under måndagskvällen uppgav man från polisen att offret var allvarligt skadad.

– Den information jag fått, med reservation att det endast är en väldigt kort info jag fått, är att mannen är allvarligt skadad, säger Torsten Angervåg.

Vid 09:30-tiden kom uppgifter från sjukvården som säger att den skadade mannen har allvarliga skador och har vårdats på intensivvårdsavdelningen på Vrinnevisjukhuset, men att han nu har förts till Universitetssjukhuset i Linköping för vidare vård.

Under måndagskvällen inträffade även en allvarlig sprängning bara en timme senare. En man skadades då när hans ytterdörr sprängdes.

– Som läget är nu ser det inte ut att vara något samband mellan de här två allvarliga händelserna, säger Torsten Angervåg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Möller

Ämnen du kan följa