Stövlarna som gör succé på nätet

Jessica Lingonstierna i Norrköping väckte nyligen liv i ett avsomnat varumärke och nu har hennes webshop, som säljer gummistövlar för kvinnor, fått en rivstart.

21 augusti 2016 08:00

På 1970-talet sålde Tretorn en kort period stövlar under produktnamnet Acquo. Men tillverkningen lades ner och när Jessica Lingonstierna förra året träffade mannen bakom produktionen vaknade hennes affärsidé.

– Jag kände att den här tillverkningen borde man ta upp igen, berättar Jessica Lingonstierna, ägare/vd. Så jag började undersöka hur jag skulle gå till väga och det jobbet blev mycket mer omfattande än jag kunde ana.

En fabrik i östeuropa fick underkänt av Jessica och det fick även fabrik nummer ett i Kina. Nu har Acquo of Sweden AB skrivit avtal med en annan fabrik i Kina och leveranserna till Norrköping har precis kommit igång.

– Jag har gjort två besök i Kina för att se till att arbetsvillkoren i fabriken känns okej, säger Jessica. De första leveranserna har strulat lite eftersom jag inte fått hela beställningen på en gång men nu rullar det och jag är jätteglad över gensvaret från mina kunder.

Acquo säljer tunna gummistövlar i fyra olika skaftlängder och marknadsförs med bilder tagna i olika Norrköingsmiljöer.Stövlarna packar Jessica Lingonstierna i en lagerlokal i Norrköping där varje stövel läggs i en påse och en exklusiv kartong.

– Det är viktigt att allt ska se fint ut, säger Jessica. Stöveln är kvinnligt läcker och det ska kännas speciellt att packa upp den. Det måste vara hög kvalitet rakt igenom.

Webshopen har varit öppen i tre månader och redan omsatt en halv miljon kronor och det överträffar entreprenörens förväntningar.

– Det har gått väldigt mycket bättre än väntat, säger Jessica. Företaget är mitt lilla skötebarn och det känns fantastiskt att jag redan fått kunder i 20 länder världen över.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!