Stor familjeglädje under Augustifesten

Godisregn, ponnyridning och dansuppvisningar. Augustifestens familjedag i Vasaparken var populär.

17 augusti 2019 18:00

I en del av Vasaparken syns några barn hoppa över små hinder och göra kullerbyttor. Lekglädjen är påtaglig. Att det är mulet väder spelar ingen roll.

– Vi vill stimulera till rörelseglädje. Barn rör på sig för lite idag. Rörelsebanan här bredvid innehåller motoriska grundrörelser, såsom att hoppa, springa, krypa och åla, så den är mest riktad till de yngsta barnen. Man ser hur kul de tycker att det är och att det inte behövs så mycket uppmuntran. Jag tycker att den här familjedagen är jätterolig, säger Kristin Lönnqvist, distriktsidrottschef vid Östergötlands Idrottsförbund.

En annan aktivitet under Familjedagen är ponnyridning. Kön är lång.

– I år har vi tre hästar istället för två. Bella, Max och Micla. Intresset är så stort, det är superkul, säger Susanne Pedersen Almqvist, kanslist vid Skogslottens Ryttarförening.

My Gogman, 3,5 år, ska rida fem varv. Det kan bli fler varv, berättar hennes mamma, Helene Johansson. Det är inte första gången My rider.

– Vi brukar passa på när det arrangeras ponnyridning.

När My har ridit berättar hon att hon har deltagit i Barnens Bamselopp som arrangerades tidigare under dagen. Hon visar stolt upp sitt diplom.

– Det är en trivsam dag. Vi kommer fortsätta att vara i parken under dagen, det är roligt, säger Helene Johansson.

På plats i Vasaparken är även Svenska Bujinkanförbundet, som visar upp och lär ut den japanska kampkonsten Bujinkan Budo Taijutsu. Medlemmarna Daniel Bodin och Ken Banh har på sig samurajrustningar som väcker nyfikenhet hos barnen.

– Det är mycket folk här, många verkar intresserade och det är kul, säger Daniel Bodin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Linnéa Lind

Ämnen du kan följa