Så påverkas trafiken av Augustifesten

Precis som förra året kommer Södra Promenaden att vara delvis avstängd under Augustifesten. Även på andra håll påverkas trafiken under festligheterna.

9 augusti 2019 11:30

Marknaden flyttades från Gamla Rådstugugatan inför förra årets upplaga – och även i år är det Södra Promenaden som gäller för knallarna. En flytt som har gjort att trafikpåverkan har minskat jämfört med tidigare, enligt Robin Bohlin, evenemangskoordinator på Upplev Norrköping.

– Det är bra många färre hushåll som drabbas nu, säger han.

Södra Promenaden kommer att spärras av mellan Hörngatan och Generalsgatan från klockan 13 torsdagen den 15/8 fram till söndagsmorgonen den 18/8.

Utmed Södra Promenaden påverkas även Drottninggatan, Olai Kyrkogata och Kristinagatan. Skyltning kommer att finnas på plats.

Dessutom kommer Hagebygatan, mellan Kristinaplatsen/Södra Promenaden och Alreiksgatan, att vara avspärrad från tisdag klockan 06 och söndag klockan 24.

Det kommer att råda parkeringsförbud vid parkeringen på Kristinaplatsen från tisdagen den 13/8 klockan 06 fram till söndagen den 18/8 klockan 24. Parkeringarna på Olai Kyrkogata mellan Nygatan och Södra promenaden samt parkeringen på Parkgatan stängs av från torsdagen den 15/8 klockan 13 till söndagen den 18/8 klockan 08.

Årets upplaga av Augustifesten kommer att påminna mycket om den i fjol – de flesta evenemang anordnas i Vasaparken, på Kristinaplatsen och på Kungsgårdsgymnasiets gård.

Men några nyheter finns det på programmet.

– På söndagen har vi lagt till fler aktiviteter. Vi har en bakluckeloppis och en bondauktion, säger Robin Bohlin.

I år kommer dessutom en internationell matmarknad att finnas på Kristinaplatsen under onsdagen den 14/8. Den medför dock vissa trafikstörningar i området under dagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Nygren

Ämnen du kan följa