Övernatta på Arbetets museum

Har du alltid drömt om att övernatta på ett museum? Nu finns chansen när Arbetets museum auktionerar ut övernattningar till förmån för Musikhjälpen.

10 december 2018 10:24

Det handlar om fyra övernattningar, alla med sin egen karaktär, som nu finns chans att "vinna". Mellan den 10 och 16 december kan den hugade lägga bud på Tradera och vinna den övernattning som passar bäst.

I en av övernattningarna ingår en exklusiv visning med Mathias ”Villfarelser” Leclér, vars bilder visas i en utställning på museet under våren. I en annan visning läser en skådespelare från Östgötateatern högt ur berättelser från museets arkiv för de som övernattar. Det finns även en övernattning med fokus på EWK och politisk illustrationskonst, och en som riktar sig till en barnfamilj.

Musikhjälpen har sänts veckan innan jul varje år sedan 2008 med syfte att samla in pengar till ett projekt. Årets tema är "Alla har rätt att funka olika" och pengarna som samlas in går till personer med funktionsnedsättning i fattiga länder. Under veckan stängs tre personer, i år Daniel Adams-Ray, William Spetz och Farah Abadi, in i en byggnad på Stortorget i Lund. Därifrån kommer de sända radio och tv hela veckan. Många andra är även med och samlar in pengar, bland annat arrangerar P4 Östergötland en klädloppis tillsammans med Arbetets museum. Förra året, när temat var "barn är inte till salu" samlades drygt 74 miljoner kronor in under veckan.

Dessutom anordnar alltså museet övernattningar, där alla pengar som kommer in skänks till Musikhjälpen. De som lägger högst bud och därmed "vinner" en övernattning kommer att, förutom de guidningar som ingår, bjudas på en middag i dennya restaurangen Vy Nkgp på plan sex, och frukost på Espresso House på entréplanet.

Vinster

Natt på museet – Villfarelser. Gäller för 1–2 personer.

Natt på museet – Familjeövernattning. Gäller för 1–2 vuxna samt 2–3 barn.

Natt på museet – Människors berättelser. Gäller för 1–2 personer.

Natt på museet – EWK och politisk illustrationskonst. Gäller för 1–2 personer.

Källa: Arbetets museum

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolina Nilsson

Ämnen du kan följa