Nytt sök efter "Lollo"

Trots att det har gått tre år sedan Bernt Olov "Lollo" Karlsson försvann ger inte Missing People upp hoppet om att hitta honom.

6 april 2019 08:15

– Absolut inte, säger Lotta Klang Bergström, operativ chef för Missing people i Östergötland.

Missing People kommer att göra en särskild sökinsats för att hitta "Lollo" under helgen 27-28 april.

– Vi väntar på att det ska torka upp i markerna, säger Lotta Klang Bergström.

Som tidigare kommer Missing People att samlas och utgå från Folkets Hus i Gusum.

– Vi sitter just nu och planerar för hur vi ska göra. Om vi ska ta ett omtag och börja om från början. Vi har ju inte så mycket att gå på nu, säger Lotta Klang Bergström.

Även om Missing People inte har gett upp letandet är det inte längre någon som tror att man kommer at hitta "Lollo" vid liv, samtidigt blir det allt svårare och svårare att fastställa om han har bragts om livet eller råkat ut för en olycka.

– Det är polisens arbete, vi gör det här för de anhörigas skull, för att de ska få ett avslut, säger Lotta Klang Bergström.

Men det är inte bara "Lollo" som är försvunnen. Efter att den man, som nu är i 40-årsåldern, suttit häktat i två omgångar misstänkt för att ha något med "Lollos" försvinnande att göra, släpptes i brist på bevis är försvunnen. I alla fall verkar ingen veta vart han tagit vägen efter att han släpptes på fri fot.

Polisiärt sägs fallet vara uppklarat, men rättsligt har läget inte förändrats. Från åklagarsidan har man inte fått in några nya uppgifter som leder utredningen vidare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åsa Hanell -