Ny restaurang slog upp portarna

På måndagen slog en ny restaurang upp portarna i Industrilandskapet. Bakom satsningen står tre bröder.

"Vi vill att det ska kännas som ett vardagsrum", säger Samuel Gergin.

8 juli 2019 18:00

Efter flera månaders arbete slog Mocca Deli upp portarna under måndagen. Mindre än en timme efter öppningen var uteserveringen redan full av gäster och kön in till restaurangen sträckte sig ut på gatan.

– Det känns jättebra. Vi har hållit på och byggt rätt så länge. Det känns roligt att få visa vad konceptet handlar om, säger Samuel Gergin.

Han står bakom etableringen som franchisetagare tillsammans med sina bröder Simon och Victor. Sedan tidigare driver de även Pinchos-restaurangerna i Norrköping, Katrineholm och Nyköping.

– Det är en väldigt stor satsning men det känns väldigt rätt. Det finns mycket kontor runt omkring, säger Simon Gergin.

I den 420 kvadratmeter stora lokalen byts olika miljöer av.

– Det ska kännas som ett vardagsrum, där man känner sig hemma säger Samuel Gergin.

Redan samma dag som öppningen är all personal på plats. De flesta har rekryterats internt inom branschen. I nuläget handlar det om ungefär 15 heltidsanställda. Men målsättningen är att bli fler på sikt.

Ni driver redan tre restauranger, kommer ni att hinna med allt?

– Det är en bra fråga. Vi gör det vi älskar. Vi har sagt att vi bara ska göra saker som vi tycker är kul och det här tycker vi är väldigt kul, säger Samuel Gergin.

Kollegorna Hanna Borglund, Leah Helander och Alexander Palombo hör till dem som tagit sig till den nyöppnade restaurangen och säger att de är nyfikna på etableringen.

– Det är alltid kul med nya restauranger, säger Alexander Palombo.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Linnea Brundell