Mystiska mannen är identifierad

Den man som orsakade att Ebersteinska gymnasiet fick utrymmas är nu identifierad. Han är misstänkt för olaga intrång.

21 maj 2018 18:36

Det var vid 11-tiden på måndagsförmiddagen som personal på Ebersteinska gymnasiet ringde polisen och larmade om att en obehörig person gick omkring på skolan med flera väskor.

Då mannen uppträdde konstigt och inte svarade på några frågor, valde skolan att larma. Kort därefter fattades beslut om att skolan skulle utrymmas.

Inledningsvis fanns det inga spår av den mystiske mannen.

– Men medan vi var kvar på platsen så dök den aktuella mannen upp och gick fram till oss, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Besökaren identifierades som en man i 20-25-årsåldern.

– Han har ingen koppling till skolan. Så han fick ju inte vara där, säger Agnevik.

Polisen undersökte de väskor som mannen gick omkring med.

– Han var samarbetsvillig och visade oss väskorna. Det fanns inget anmärkningsvärt eller misstänkt i väskorna. Det var bara personliga tillhörigheter, konstaterar Agnevik.

Därmed är mannen bara misstänkt för olaga intrång, vilket blir rubriceringen på den utredning som polisen nu påbörjat. Mannen frihetsberövades inte.

– Det var ju ingen dramatik kring kontrollen av mannen. Men som jag förstår det var det många elever som blev rädda av händelsen. Och det är bra att skolan kontaktade oss när de uppfattade situationen som misstänkt, säger Thomas Agnevik.

Enligt Norrköpings kommun har det inte riktats några hot eller funnits någon hotbild riktad mot Ebersteinska gymnasiet. Skolans undervisning och aktiviteter kommer därför att fortgå som vanligt under tisdagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Jensen

Ämnen du kan följa