Ljungblad nu häktad

Polisen grep på torsdagen den man i 25-årsåldern som varit häktad i sin frånvaro sedan den 16 januari. På fredagen hölls förhandling i Göta hovrätt där det beslutades att han fortsatt ska vara häktad.

17 maj 2019 15:18

På fredagen kom beskedet från Göta hovrätt efter förhandlingen: Sebastian Ljungblad ska vara fortsatt häktad.

Det var strax efter 15 på torsdagen som polisen på sin hemsida meddelade att man nu gripit den man i 25-årsåldern som sedan den 16 januari varit häktad i sin frånvaro misstänkt för grovt bedrägeri. Det handlar om så kallad "vishing" och misstanken är att Sebastian Ljungblad med flera ska ha ringt upp äldre människor och lurat dom på pengar.

Historien från början är att Sebastian Ljungblad greps den 12 december och därefter satt häktad i fyra veckor, han blev emellertid försatt på fri fot vid en omhäktningsförhandling – detta överklagades dock av åklagaren. Göta hovrätt gav åklagaren rätt men när mannen skulle gripas igen kunde han inte lokaliseras och häktades då i sin frånvaro. Samtidigt med detta blev Sebastian Ljungblad nominerad till "bästa skådespelare" för sin roll i filmen Goliat och han var följaktligen inte närvarande när dessa delades ut i slutet av januari.

Ända sedan dess har polisen sökt efter mannen som enligt egen uppgift befann sig på semester i Thailand. Men på torsdagen kunde mannen gripas – under vilka omständigheter är inte kända.

– Åklagaren vill inte att omständigheterna runt eller platsen för gripandet ska kommuniceras i nuläget, sa Björn Öberg, polisens presstalesperson, på torsdagen.

011-200 472

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors