Klimatdag firas med aktiviteter

På lördag, den 30 mars, är det dags för Earth Hour – ett evenemang som för åttonde året i rad uppmärksammas av Norrköpings kommun.

26 mars 2019 05:00

Earth Hour är en internationell kampanj med en enkel uppmaning: Stäng under en timme – mellan 20:30 och 21:30 – av alla elektriska apparater och lampor för att uppmärksamma klimatfrågan.

Under Earth Hour-dagen anordnas också en aktivitetsdag för hela familjen på Arbetets Museum. Syftet med dagen är att uppmärksamma klimatfrågan för alla olika åldrar, men arrangörerna vill även poängtera de bra sakerna som människor redan gör i sin vardag och som bidrar till en minskad miljöpåverkan, förklarar Karin Faxér på kommunen, som är samordnare för eventet.

– Vi vill förmedla att man inte ska ha dåligt samvete för vad man inte gör, utan vara glad över det man faktiskt gör, säger hon.

Dagen på Arbetets museum är ett samengagemang mellan kommunen och flera olika föreningar.

– Kommunen jobbar med miljöfrågan hela året och detta är ett bra sätt att lyfta vad som görs, säger Karin Faxér.

Fokuset i år är att dagen ska vara aktivitetsbaserad, där det ska finnas något att göra för hela familjen. Dagens aktiviteter sträcker sig från förmiddag till eftermiddag, med allt från att bygga bon till fåglar och insekter till att spana in små vattenorganismer.

– Jag tycker att det är ett bra sätt att nå ut till folket, att skapa ett engagemang. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något, säger Karin Faxér.

Programmet i urval

Kl. 12.00 och 14.00: Familjeguidning i utställningen Framtidsland.

Kl. 13.00-16.00: Så ett frö för bin och humlor med Norrköpings stadsodling.

Kl. 20.00- 21.00: Konsert med Novakören under ledning av Anna Sköldh i Hedvigs kyrka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Linnéa Hellqvist

Ämnen du kan följa