Hon vann stipendium

Azira Hadziabdic. Där har ni namnet på bästa teknikläraren Norrköping, Söderköping och Finspång.

29 maj 2019 09:47

För det har hon belönats med ett lärarstipendium som Norrköpings polytekniska förening delar ut. Priset delades ut på tisdagskvällen till en överraskad Azira Hadziabdic, som är teknik- och matematiklärare på Ebersteinska gymnasiet.

Motiveringen lyder: "Azira är en mycket skicklig och kompetent lärare som inspirerar och engagerar elever varje dag i teknikundervisningen. Hon brinner för teknikämnet och har som ambition att kontinuerligt utveckla teknikprogrammet och teknikämnen på skolan. Hennes elever beskriver henne som fantastisk duktig, närvarande och engagerad lärare. Hon ser varje elev som individ och inspirerar till personlig utveckling. Hon handleder eleverna i gymnasiearbetet och flera av hennes elever har fått stipendier och utmärkelse för arbeten inom teknik. Många utav de eleverna säger att de aldrig skulle lyckas så bra med sina resultat utan att ha haft Azira som lärare. Praktiska tillämpningar och UF-företagande är en del av utvecklingsområden som Azira engagerar sig i. Hon är motiverande och nytänkande som både eleverna och personal uppskattar".

Vidare beskrivs Azira så här: "Hon driver samarbete mellan teknikämnen inom skolan och även med andra program exempelvis industri- och elprogrammet. Azira ingår i nätverket för teknikcollege och jobbar med utveckling av teknikprogrammet i samarbetet med näringslivet och universitet. Tillsammans med andra kollegor har hon ordnat exempelvis teknikkvällar för tjejer, Makerspace, teknikmässan med mera. Allt hon gör, gör hon med hjärtat"!

Priset delas ut till en lärare som undervisar i teknik i grundskolans årskurs 7-9 eller i tekniska kurser på gymnasienivå vid en skola i någon av de tre kommunerna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolina Nilsson

Ämnen du kan följa