Sedan några år tillbaka driver Camilla Karlsson Kvillinge Ekologiska och det här var första gången hon ställde upp i SM.

–Det här känns jättekul, säger Camilla Karlsson. Vi var ett tiotal tävlande i klassen matsåser och jag blev jätteförvånad att jag faktiskt vann.

Camilla Karlsson jobbar gärna med syrade grönsaker och den här gången hade hon skapat en god sås som juryn tyckte stack ut från mängden.

Artikelbild

| Camilla Karlsson ställde för första gången upp i SM i Mathantverk och fick guldmedalj med sin chilisås.

– Det betyder jättemycket att ha varit med i tävlingen och för mig är det ett kvalitetskvitto att en professionell jury satt högt betyg på mitt arbete, säger Camilla Karlsson. Samtidigt är det så roligt att få visa upp det småskaliga hantverk som det innebär.

Kvillinge Ekologiska har produktion på gården med eget bryggeri och företaget levererar till butiker runt om i Östergötland.

I år bedömdes över 450 produkter av jurygrupperna i SM och Skåne tog hem storslam med totalt 17 medaljer i olika valörer. Totalt hade tävlingen 49 klasser och bland de nya fanns exempelvis vinäger och sydsvenska bröd och dessutom återintroducerades småkaks-klassen.

– Det är roligt att se medaljerna fördelas över Sverige och att de både går till erfarna och till nya mathantverkare, sa tävlingsledaren Aleksandra Ahlgren.

Östergötland fick två medaljer till: Herrsäter gård fick silver för stekosten Herrsäter Gnissel och samma företag fick även en bronsmedalj för Herrsäter ostkaka som juryn tyckte var en vacker ostkaka med fin smak.