– Jag blev totalt överrumplad när jag en dag på jobbet fick veta att jag är nominerad till ett pris, säger Sari Jussila.

– Sen när jag fick gå hem och smälta nyheten kom jag på att det faktiskt är som ett sorts diplom att jag är uppskattad på jobbet och det känns ju härligt.

Sari Jussila började på Coop i Krokek 2008 efter att ha jobbat 20 år i vården. Först var hon timanställd men så småningom även fast anställd, med halvtidstjänst.

– Jag jobbar deltid för det passar mig perfekt. Jag är kvällsmänniska och sitter ofta i kassan på kvällstid och ibland får man hoppa in på andra platser i butiken.

– När jag är ledig handarbetar jag gärna eller hjälper sonen att meka med hans bilar. Det är kul.

Sari Jussila har förstås lärt känna många stamkunder och tycker att möten är det som stimulerar mest i jobbet.

– Jag gillar människor. Jag brukar ha lätt att få kontakt med alla och tycker det är trevligt att byta några ord med dom som kommer och handlar, säger Sari Jussila.

Hur är en bra dag på jobbet?

– Man ser till att det blir en bra dag på jobbet såklart. Det finns inget utrymme för att stå i kassan och se tjurig ut.

Sari Jussila har laddat upp med nya finkläder inför Handelsgalan den 9 november och hela gänget från Coop ska gå på galan tillsammans.

– Vi ska ha en toppenkväll, inget snack om det, säger Sari Jussila och skrattar.

– Galan är jättekul så vi ser verkligen fram mot kvällen.

Fotnot: De nominerade i kategorin Årets butikssäljare: Sari Jussila, Coop Krokek, Sofi Johansson, Akademibokhandeln Galleria Domino och Eva Martinsson, Ica Maxi Ingelsta shopping.