Modehatten är en av de nominerade butikerna inför Handelsgalan 2018 och butiksägaren Helene Ådahl ser fram mot en trevlig kväll ihop med några kollegor från Gamla stan.

– Att vara nominerad känns redan som en vinst, säger Helene Ådahl.

– När jag fick nyheten bubblade det som sockerdricka i hela kroppen och det var jättesvårt att inte berätta för alla direkt.

Helene Ådahl köpte hattbutiken på Hospitalsgatan för sju år sedan när hennes vägar flera gånger hade korsats med den dåvarande ägaren. Plötsligt kände hon att det var dags. Med många års erfarenhet från modebranschen som ägare till ett stort modeföretag visste Helene Ådahl vad hon gav sig in på.

– Jag har hela tiden utvecklat butiken och så ska det fortsätta. Butiken ska få en webbshop och jag hoppas hinna med att sy lite mer framöver, säger Helene Ådahl.

Helene Ådahl är butikens femte ägare och det har funnits en hattbutik på gatan sedan 1879. För fyra år sedan tog Helene Ådahl modistexamen och hon har stolt tagit plats i Hantverkande borgerskapet i Norrköping.

– Hospitalsgatan är verkligen speciell och alla möten med kunder är så roliga. Jag kan hjälpa kunder att hitta sin stil och jag får allt fler herrar som kunder, säger Helene Ådahl.

Hur är en bra dag på jobbet?

– Då pratar jag med kunder och får lite tid över för att sy. Och så säljer jag förstås.

Fotnot: De nominerade i kategorin Årets butik: Modehatten, Hospitalsgatan, Willes el, G:a Rådstugugatan och Åhléns, Linden köpcentrum.