Går nu KTH efter praktik

Beatrice Boström gjorde praktik på Holmen Paper via Tekniksprånget – nu går hon ut från KTH som färdig civilingenjör.

21 april 2019 17:00

En av dem som valt en högre teknisk utbildning efter att ha gjort praktik via Tekniksprånget är Beatrice Boström från Linköping. Hon gjorde sin fyramånaders praktik på Holmen Paper i Norrköping 2013 men blev kvar där några år innan hon sökte in på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och därefter studerat till civilingenjör.

– När jag gick ut gymnasiet visste jag inte riktigt vad jag skulle välja men funderade på läkare, ekonom eller kanske civilingenjör, berättar Beatrice Boström för Folkbladet.

– I och med den här praktiken fick jag en inblick i vad det skulle innebära att bli civilingenjör även om jag även under praktiken funderade på andra alternativ.

Men valet föll alltså till slut på civilingenjörsutbildningen på KTH och praktiken på Holmen Paper var en viktig del i beslutet.

– Jag är väldigt tacksam att jag gjorde den praktiken, när du sedan läser på civilingenjörsutbildningen är det ingen praktik under fem år utan helt teoretiskt men då har jag haft ett riktigt industriföretag att tillämpa det vi lärt oss på, jag har kunnat tänka tillbaka på Holmen och hur det fungerar ute på företagen rent praktiskt, förklarar Beatrice Boström som dessutom tycker att praktiken på Holmen var bra upplagd med riktiga arbetsuppgifter.

Hur ser arbetsmarknaden ut på civilingenjörssidan?

– Den är jättebra, företagen bråkar lite om oss och ofta får studenter jobberbjudanden redan innan man går ut även om det skiljer sig lite mellan olika ingenjörsutbildningar, säger Beatrice Boström som själv är färdigutbildad i sommar och därefter går på en anställning som var påskriven och klar redan i december.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa