Då finns nya utbildningar

I höst kan man gå bageriinriktning på De Geergymnasiet: det är ett av de nya alternativ som finns att välja i de kommunala gymnasieskolorna.

11 april 2019 14:00

Till hösten kan Norrköpings kommunala gymnasieskolor erbjuda två nya utbildningar till eleverna. Det handlar om en bageri- och konditoriinriktning inom restaurang och livsmedelsprogrammet på De Geergymnasiet och en bagerilärare ska rekryteras under våren. Utbildningen kommer att finnas i lokalerna i Västgötebacken.

– Vi vill kunna erbjuda en mer komplett restaurangutbildning och bagare är ett stort bristyrke, säger Michael Brask, rektor på De Geergymnasiet i en kommentar.

– Utbildningen kommer att bedrivas i fräscha lokaler med den senaste tekniken och det här innebär att vi nu kan ta emot fler elever och utbildningen kommer att bidra till att stärka Norrköpings gastronomiska profil.

På Ebersteinska gymnasiet startar man Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningarna samhällsvetenskap (SASAM) samt beteendevetenskap (SABET). Dessutom öppnar Ebersteinska under omvalsperioden för ytterligare e-sportare på de studieförberedande programmen, teknik, natur, ekonomi och samhäll.

– Det är bra att Norrköpings elever nu får fler alternativ att välja på i form av både teoretiska och praktiska utbildningarn, kommenterar utbildningsnämndens 1:e vice ordförande Fredrik Franzén (L) i ett pressmeddelande.

– Sedan tidigare har vi ju också startat nya Bråvallagymnasiet som öppnar upp till höstterminens start 2019. De nya programmen bidrar också till att förstärka våra skolors profiler ytterligare.

De Geergymnasiet kommer också att ta emot en grupp IMY-elever (yrkesintroduktion) som studerar riktat mot branschen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Patrik Selsfors

Ämnen du kan följa