Avspärrningarna hävda efter explosionen

Polisen har nu avslutat den tekniska undersökningen efter explosionen på Korsgatan, där en lägenhetsdörr sent på måndagskvällen blev bortsprängd.

8 januari 2019 09:44

– Avspärrningarna ska vara hävda eftersom den tekniska undersökningen är färdig, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen region öst.

Hon kan dock inte kommentera om polisen har hittat några spår på platsen.

Vår reporter Eva Jensen som varit på platsen bekräftar dock att avspärrningarna är borta. Hon har också sett att tre fönster på innergården är krossade och glasmästare varit där.

Monica Bergström berättar att polisen under natten genomfört en dörrknackning i området för att försöka få fram vittnesuppgifter om explosionen.

– Dörrknackningen kommer att fortsätta under dagen, säger hon.

Leif Hermansson är förundersökningsledare för fallet, men vid 09-tiden på tisdagsmorgonen hade han inte möjlighet att kommentera polisutredningen som rubriceras som försök till mord.

Det var vid 22.30-tiden som ett SOS-larm kom in till räddningstjänsten om en explosion på Korsgatan. Enligt initiala uppgifter var en dörr in till en bostad bortsprängd och när brandkår och polis anlände till platsen kunde man konstatera att så också var fallet. Polisen uppgav att det är kraftig förstörelse på platsen och att fönsterrutor har krossats.

En man fördes till sjukhus för kontroll.

– Det är en person som befunnit sig på platsen som har fått lindriga skador, konstaterder Peter Ström vid 01.15-tiden.

Några fler uppgifter om skadeläget kommer inte att lämnas ut från sjukvården, meddelar Region Östergötland på tisdagsmorgonen. De säger att det är på grund av en hotbild och hänvisar till polisen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Jensen, Petronella Uebel, Malin Ahnoff

Ämnen du kan följa