Allvarligt skadad man påträffad

Ett grovt brott har av allt att döma inträffat vid S:t Persgatan-Skiljegatan i centrala Norrköping. En man är allvarligt skadad och tre personer har anhållits under natten.

7 januari 2019 21:12

Tidigare under måndagskvällen pågick ett stort polispådrag i området och delar av gatorna spärrades av.

Skälet var att en skadad man hade påträffats utomhus. Polis kallades till platsen av ambulanspersonal, men vem som ringde ambulans har inte polisen någon uppgift om.

Den skadade mannen fördes med ambulans till sjukhus.

– Han var allvarligt skadad, konstaterar Peter Ström, befäl vid polisregion Öst.

Det rådde under måndagskvällen viss osäkerhet om mannen utsatts för brott eller inte. Polisen var förtegen om vilken typ av skador mannen hade. Men han var, enligt polisens presstalesperson, inte skjuten.

– Vi behandlar platsen som en brottsplats och därför spärrar vi av del av gatorna och låter inte människor köra in eller ut, sa Björn Öberg vid 22-tiden på måndagskvällen.

Enligt uppgifter till tidningen Expressen ska mannen ha fallit från en fastighet.

– Det är ingenting som jag kan bekräfta, säger Peter Ström.

Polisen har pratat med många personer som fanns på platsen när polisen kom dit. Några av dem har förts till polisstationen och förhörs där. Våra reportrar, Gunnar Hagberg och Thomas Möller, var under kvällen på plats vid avspärrningarna. De meddelade att det vid 22-tiden fortfarande var avspärrat runt området.

– Det är flera poliser som vaktar avspärrningarna, säger Thomas Möller.

Gunnar Hagberg har pratat med en av poliserna på plats som uppger att det kommer att bli en "långdragen insats".

Vid 22.47 på måndagskvällen meddelade polisens presstalesperson att polisen inte har kunnat fastställa vad som hänt, men att det kan röra sig om ett grovt våldsbrott och att ärendet därför måste behandlas som ett sådant.

– Vi utreder om det är ett brott eller om det är en olyckshändelse, säger Peter Ström.

Tre personer greps under natten och anhölls senare av åklagare. Dessutom knackar polisen dörr i området och en teknisk undersökning är att vänta. Avspärrningarna kommer att vara kvar tills den tekniska undersökningen är genomförd eller när den inte anses behövas längre.

Enligt polisen är ärendet inne i ett känsligt läge och någon ytterligare information om vilken typ av grovt våldsbrott - eller vilka som kan vara drabbade eller inblandade - kommer inte att ges under natten, enligt polisen.

Vid 22.30 på måndagskvällen inträffade en explosion på en annan adress i centrala Norrköping. Polisen vet i nuläget inte om det kan finnas någon koppling mellan de två händelserna.

– Det är inget vi kan uttala oss om. Utredningen får visa om det kan finnas några samband, säger Peter Ström natten mot tisdagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Annika Ekstedt, Albin Wiman, Jan L Lindgren