Narkotika stals vid apoteksrånet

Efter tisdagens rån mot Apoteket Kronan vid Viberga jobbar polisen intensivt för att hitta gärningsmannen. "Det finns en del saker som är intressanta och som vi behöver undersöka vidare", säger utredare Rikard Åslund.

5 december 2018 19:00

Under tisdagseftermiddagen larmades polisen i Finspång om ett rån mot apoteket. Där ska en maskerad gärningsman ha hotat personalen och därefter kommit över en okänd mängd mediciner. Rikard Åslund är utredare hos polisen och han berättar att det rör sig om starka preparat.

– Exakt vilka mediciner som stulits och hur mycket kan jag inte gå in på, men det är mediciner som är narkotikaklassade, säger han.

Läs mer: Maskerad man rånade apotek

Efter att polisen anlänt till platsen inleddes flera utredningsåtgärder. Hundpatruller skickades ut, vittnen hördes och övervakningsfilm började analyseras. Gärningsmannen har under onsdagseftermiddagen inte kunnat gripas än, men vissa framsteg har gjorts i utredningen.

– Flera vittnen har sett mannen inne på apoteket, men jag kan inte gå in på vad de har sett. Flera personer har varit närvarande när rånet inträffade och vi har hört flera av dem, säger Rikard Åslund.

Har ni kommit närmare en lösning?

–Det finns en del saker som ska utredas som jag inte kan gå in på nu. Det finns en del saker som är intressanta och som vi behöver undersöka vidare, säger han.

Har ni hittat något motiv till rånet?

– Vi har våra spekulationer, men vi har inte fått fram något konkret, säger han.

Apoteket valde att stänga efter rånet och under onsdagen öppnade man butiken igen. Andreas Rosenlund är informationsdirektör på Kronans Apotek och han berättar att man arbetar med att stötta personalen.

– Vi ser allvarligt på den här typen av incidenter. Nu gäller det att se till att medarbetarna och kunderna får stöttning så att man kan hantera situationen. Vi har rutiner för den här typen av händelser för att ge stöd, säger han.

Totalt befann sig 10–15 personer inne på apoteket när gärningsmannen genomförde rånet. Exakt hur personalen mår vet inte Andreas Rosenlund, men han berättar att det är en prioritet att ge dem stöd.

– Det som erbjuds är bland annat olika typer av samtalsstöd för att få ventilera över vad som har hänt. På så vis hoppas vi att man kan få tillbaka sin trygget och få hjälp om man behöver det, säger han.

Kommer ni att vidta extra säkerhetsåtgärder efter rånet?

– Vi kan sätta in extra insatser, men det avgörs från fall till fall så det vill jag inte gå in på, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Keskisärkkä