Positiv till senare krogstängning

Risken för våldsbrott ökar när alkoholserveringen ökar. Men polisen ställer sig ändå bakom krögarnas förslag om utökade öppettider på Motalas uteställen.

26 mars 2018 11:59

Polisen är en av de instanser som fått svara på en remiss från kommunstyrelsen om att tillåta en utökning av nattklubbarnas öppettider. Bakgrunden är ett brev från fem Motalakrögare som önskar få ha öppet till 03 framöver istället för tidigare klockan 02. Polisen ställer sig bakom förslaget.

– Risken för våldsbrott ökar när folk dricker alkohol. Så är det. Men det jag inte kan ställa mig bakom är att Motalas krögare inte skulle få ha öppet till 03 när man tillåts till det i Linköping och Norrköping. Det ska ju vara lika behandling oavsett ort, säger lokalpolisområdeschef Hanna Sjögren.

Samtidigt påtalar hon i sin skrivelse att polisen måste ges tid att anpassa sitt schema och sin verksamhet till de längre öppettiderna om de skulle bli verklighet.

– Eftersom risken för misshandel ökar så måste vi vara delaktiga, finnas där och ha bra kontakter med krögare och ordningsvakter. I dag har vi ett schema utifrån att man stänger vid 02. Det är inte nödvändigtvis så att vi behöver ökade resurser, men vi behöver ändå vår schemaläggning i så fall, säger Hanna Sjögren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Handberg

Ämnen du kan följa