Från Motala till Mertajärvi

Under två veckor har Helena Gunnare från Motala ansvar för innehållet på Naturhistoriska riksmuseets Instagram. "De bilder och inlägg som jag delar med mig är min tolkning av vår vackra natur här i Sverige", säger hon.

29 juli 2018 15:00

Riksmuseet låter vid tillfällen fotografer ta över deras Instagramkonto i två veckor för att visa naturens ögonblick och "naturen på riktigt".

– Jag fick frågan om jag ville dela med mig av mina bilder på Naturhistoriskas instagramkonto och tyckte att det verkade roligt så jag tackade ja. Det är alltid roligt att få dela med mig av mina bilder till andra, säger Helena.

Vilka typer av inlägg kommer vi kunna få se från dig?

– Under mina två veckor som gästande instagrammare så delar jag med mig av bilder från min roadtrip från mitt nuvarande hem till mitt barndomshem; Motala till Mertajärvi.

Fotointresset började tidigt för Helena.

– Jag har tyckt om att fotografera ända sen jag var liten. Då lånade jag mina föräldrars analoga kamera med filmrulle och jag minns att jag verkligen fick tänka till innan jag tog bilder. Sen fick jag en digital systemkamera i julklapp i början av 2000-talet och det var då jag verkligen kom igång med fotograferandet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa