"Det känns väldigt oseriöst"

Oseriöst. Så betecknar Kåre Friberg (M) SD:s besked om att de tänker fälla Alliansens budget. S däremot vill inte uttala sig om hur man hanterar SD:s beslut.

25 juli 2019 11:59

Alliansen är inte beredd att kohandla. Det är kommunalråd Kåre Fribergs (M) inställning till SD:s krav.

– Det är upp till dem om de vill fälla vår budget. Det hade varit en sak om de tyckt att Solidariskt har en bättre budget. Nu gör man inte det och då blir det här bara ett politisk spel. Det känns oseriöst, säger han.

Kan ni styra Motala med en budget från S, V och MP?

– Det kan ingen. Det är en oppositionsbudget. Men det blir som det blir, säger Kåre Friberg.

SD har framfört ett antal krav för att Alliansens budget ska gå igenom. Kåre Friberg anser att flera av kraven inte ens handlar om budgeten. Han säger dock att man är beredd att göra ändringar i den om något parti kommer med förslag som är bättre än Alliansens.

– Ja, men det gäller Solidariskt Motala också, säger han och tillägger senare:

– Det känns väldigt oseriöst att komma med en kravlista. Om de fäller vår budget så här så har de visat vilka de är. Vi har ju tyckt att de har varit seriösa hittills.

Oppositionsråd Elias Georges (S) menar att de kommer gå fram med sin budget och göra sin grej.

– Vi har ett förslag som innehåller effektiviseringar och som lever upp till balanskravet, säger han.

Ni vill inte diskutera med SD. Kan det bli så att ni lägger ner era röster för att undvika att få deras stöd för er budget?

– Vi går fram med vår budget. Det här kan vara en del av SD:s sätt att förhandla. Vi får ta en diskussion i vår grupp hur vi ska göra, säger Elias Georges.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Handberg

Ämnen du kan följa