Cirka 6 700 tog del av Motala Expo

Närmare 6 700 personer under två dagar besökte årets Motala Expo, den elfte upplagan. "Vilken häftig mötesplats för kontakter och affärer. Varje år sluts avtal för runt en miljon", säger Tillväxt Motalas projektledare Margareta Hagman.

17 mars 2018 17:00

Besökarantalet var klart i nivå med tioårsjubileet förra året. Med så många i rörelse blev det också till en början trångt i portgången. I synnerhet som MVT-montern låg nära entrén och som man där bjöd på tårta med anledningen av tidningens 150 årsjubileum. 300 bitar var beställda och alla gick åt.

Ett annat succéartat nummer var årets huvudattraktion på scenen. Motalas leverans till avdelningen "kändisjournalister", bröderna Niklas och Johan Orrenius visade sig vara lika stilistiskt säkra verbalt som med pennan. De intervjuade varandra och lekte också en associationslek kring olika Motala-begrepp. I det senare fallet gicks i princip allt igenom som betytt något särskilt för bröderna under uppväxtåren – stadsdelar, krogar, skolor, idrottsklubbar. Båda visade sig, trots avflyttning till storstäderna Malmö och Göteborg, vara stora Motala-ambassadörer vilket gick hem hos Expo-publiken.

– Som 16-åring hade jag lust att se något annat. Men idag är mycket mer på gång, inte minst med Lalandia. Jag reagerar på när utomstående pratar illa om Motala, det har de inget mandat till! klargjorde nu 35-årige Johan.

Medan storebror Niklas, 44, berättade att han under hembesöken brukar hitta på en anledning att åka till Ica Maxi.

– För där stöter man alltid på någon gammal bekant. Det är Motala för mig.

– Jaha, en hemvändargrej som annandagsbalen, fast utan alkohol, tolkade Johan.

Ett sista pris hanns med innan mässan slog igen portarna. Kaffeexperterna, som säljer abonnemang på kaffeboxar och ser till att produkten är framställd enligt miljö- och fair trade-krav, blev året UF-företag i Motala.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Gedda

Ämnen du kan följa